Herroepingsrecht – retourneren

Weetje; we doen niet heel moeilijk! We geven je bij een webshopbestelling altijd 60 dagen de tijd om het product te beoordelen en indien het toch niet bevalt, (ongebruikt!) naar ons terug te sturen: krijg je natuurlijk je geld terug. Je kan het item ook naar onze winkel terugbrengen: dan wel ajb vóóraf even contact hierover.

Wettelijk is het geregeld dat je 14 dagen retourrecht hebt. Wij verlengen dat naar 60 dagen (maximale zichttermijn na ontvangst) maar het retourneren doe je wel op eigen (verzend-)kosten. Wij vragen je begrip hiervoor en we hopen ook dat je echt goed wikt en weegt en dus een weloverwogen keuze maakt als je bij ons iets koopt. Daarom hebben we ook een winkel: daar kan je komen kijken, testen en alles te weten komen voor je je aanschaf doet. En natuurlijk meteen je steppie meenemen!

Nadat je online je order hebt geplaatst, kan je meteen en redenvrij je aankoop weer annuleren. Als je twijfelt over de aankoop, geef het ons direct door! Zo kunnen we je bestelling weer annuleren en zijn hier voor jou geen kosten aan verbonden. Wanneer het artikel al onderweg is of inmiddels is bezorgd, kan je binnen de zicht- en bedenktermijn annuleren. Echter zijn de retourkosten van terugzending dan wel voor jou. Hier nog wat kleine lettertjes:

U hebt het recht om binnen een termijn van 60 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 60 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (PDF: Herroeping-formulier) maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping: als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.

Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat die termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. Als wij het voor je gaan regelen, zijn er (afwijkende) retourkosten aan verbonden variërend tussen de 35 en 150 Euro.

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd.

We betalen je bestelling terug op dezelfde wijze zoals je ook de betaling hebt gedaan. Je bent alleen wel zelf aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Ons retouradres:
Power Electrics / New Purpose bv
Transformatorweg 29a
1014 AJ Amsterdam

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.